Редактор: e-mail: Кадър: Нова ТВ и БулфотоТова, което Румен Радев прави, е

...
Редактор: e-mail: Кадър: Нова ТВ и БулфотоТова, което Румен Радев прави, е
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. Няма право да иска тези оставки

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: Нова ТВ и Булфото

" Това, което Румен Радев прави, е най-прекият път към диктатурата ". Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев.

" Да, има проблем с метода, по който прокуратурата работи. Но от друга позиция прокуратурата работи на високи обороти, което не беше по този начин минали години. Изисква се национално единение. Половината от българските олигарси са ударени, само че другите не са. Създава се усещане за селективност в дейностите. Но не можем да подхождаме популистки. Да сочим единствено основния прокурор като комфортно опрощение, че не можем да седнем и да създадем тази промяна, която ни е нужна ", сподели той.

" От друга позиция държавното управление приема отчета на Европейска комисия, работи с Венецианската комисия, работи се по текстове, които да бъдат признати на национално равнище с нова промяна. Обратното е това, което президентът Радев прави. Денонощно се подлага на критика, плюе, охулва страната от четири години. Не се дава нито едно решение. Днес президентът Радев нарушава Конституцията. Да, президентът може да смъкна доверието си от всеки, само че няма право да желае оставка. Държавният глава няма право да желае оставката на основния прокурор, на министър-председателя и на Народното събрание, тъй като това е нарушаване на Конституцията и заложеният в нея баланс, назависимост и разделяне не управляващите. В противоположен случай, това, което Румен Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. Той не съблюдава Конституцията ", безапелационен е Плевнелиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР